Založ si blog

Potrebujeme vlastne zákony? ??

Každý z nás zažil situáciu keď zákon pomáha tým,  ktorým by nemal a je niekedy len zdrapom papiera,  ktorý raz vybledne. Len pred pár dňami sme počuli o prípade streľby v USA kde policajti zastrelili mladého černocha len preto,  že ho považovali za hrozbu. I keď v tomto prípade zohrala aj farba pleti. Ako odvetu bolo zabitých ani nie pár dní potom päť policajtov len preto,  lebo sú vinní za to,  že nosia uniformu. Ťažko tu hľadať ospravedlnenie pre takýto zločin. To,  že polícia reagovala tak ako reagovala a zastrelila mladého černocha v aute pred jeho rodinou je tragédia. O to viac ak sú tam deti. To kto je vinný je vecou súdov,  ale určite nie samosudcov v rámci katov,  ktorý robia poľovačku na mužov zákona,  ktorí svoju prácu robili s vedomím,  že pomáhajú chrániť zákony.

Niečo podobné sa udialo v Turecku kde zákon zobrali do rúk ľudia a začali lynčovať pučistov hlava nehlava. Dokonca som čítal že jedného aj popravili. Polícia musela chrániť tých pred,  ktorými sa ešte pred pár hodinami ocitla v opačnej úlohe. Lenže ako vidíme prišlo k čistkám,  ktoré hovoria skôr o vopred pripravenom scenári,  ktoreho režisérom bol samotný Erdogan. Európa prizvukovala  že takto sa to robiť nemôže a Erdogan bol demokraticky zvolený… Ale k čomu je demokracia a jej zákony  keď jeden človek je vlastne jediný zákon?

Čo vlastne spája streľba na predstaviteľov zákona v Amerike s Tureckom??? Možno viac ako si myslíme. Je to vlastne mylný pocit zobrať spravodlivosť do svojich rúk a aplikovať v praxi. Určite nebudem obhajovať Ameriku a jej rasové problémy,  ktoré sú väčším problémom ako u nás. Za to,  že niekto vysúdi v Amerike odškodné z dôvodu potlačenia alebo porušenia práv kôli farbe pleti zaplatí množstvo bežných ľudí inej farby pleti na uliciach USA v priemerne neporovnateľne vyššom ako je príbeh výhry v súdnych sporoch pre farbu pleti. Ak však hovorím o Turecku pripomeniem  že prevrat je následkom nedokonalého právneho systému a zákonov,  ktorý v žiadnom prípade sa nemôže porovnať s právnym systémom,  ktorejkoľvek krajiny EÚ.

Ak si niekto teda chce predstaviť ako by vyzeral svet bez polície a zákonov stačí si pozrieť film Očista. 12 hodín môžete zabíjať kohokoľvek,  nefunguje polícia,  zdravotníci ani požiarnici… Po zaznení sirény sa všetko končí a vracia do normálu. A vy keď ste nestihli niekoho odpraviť na onen svet máte šancu aj na budúci rok…


 


 

 

 

Brexit očami Slováka

25.07.2016

Čo to vlastne sa stalo? Prečo musím sa báť? Čo to pre mňa znamená? Možno podobné otázky si pokladá mnoho z nás pracujúcich v Spojenom Kráľovstve z EÚ. Prakticky čo sa vlastne zmenilo? V práci necítim žiadny odpor voči mne nakoľko mnoho národností robí v spoločnosti kde pracujem. Nevšimol som si ani nenávistné pohľady. Zatiaľ. Však nič sa nedeje. Možno pre nás [...]

Ako ďalej Európa. . .

24.07.2016

Možno tak trochu otrepané, ale mimoriadne výstižné. V mojom prvom bloku sa chcem venovať asi najpálčivejšej téme a to sú útoky a terorizmus. Ešte nezaschol atrament po titulkoch útokov samovražedného útočníka v Nice a už počúvame o útoku v Mníchove. Čo sa to vlastne deje? Prečo toľko násilia? Prečo sa až tak zviditelňuje Islamský štát a prečo páchajú útoky [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5023x
Priemerná čítanosť článkov: 1674x

Autor blogu

Kategórie

Archív